Night Of The Living Dead ***

Geplaatst: 22 februari 2020 in Filmbeoordeling

1968 – Verenigde Staten
Horror

geregisseerd door George A. Romero
met Duane Jones, Judith O’Dea en Karl Hardman

Ook eens opnieuw bekeken en ik moet zeggen het heeft wel iets zo’n ouder horrorfilm, ook al is hij dan meer dan 50 jaar oud ondertussen.
Heb er deze keer meer van genoten dan toen ik hem voor het eerst zag 🙂

Commentaar 2009:
Deze film is het voorbeeld voor alle zombiefilms die erop volgden, maar zoals u wellicht zal begrijpen is de film nu totaal gedateerd.
Hij is dan ook al 40 jaar oud en kan nu niet meer de spanning en suspense opwekken dat hij in de jaren 60 ongetwijfeld wel deed.
Tegenwoordig kan met met de special effects veel beter doen dan dit, maar ook de acteerprestaties zijn ondermaats in deze film en dat is wel spijtig, want het had de film zoveel beter kunnen maken.
Niettemin is dit een cultfilm die je zeker, als horrorliefhebber, niet mag missen, al is het maar om eens te kijken hoe men het vroeger, zonder alle technische- en computersnufjes, deed.

Night Of The Living Dead (Moviemeter)

Night Of The Living Dead (1)Night Of The Living Dead (12)Night Of The Living Dead (5)Night Of The Living Dead (8)Night Of The Living Dead (6)Night Of The Living Dead (4)Night Of The Living Dead (10)Night Of The Living Dead (3)Night Of The Living Dead (11)Night Of The Living Dead (9)Night Of The Living Dead (2)Night Of The Living Dead (7)

Reacties zijn gesloten.