Dances With Wolves (Director’s Cut) **** 1/2

Geplaatst: 22 februari 2020 in Filmbeoordeling

1990 – Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Western

geregisseerd door Kevin Costner
met Kevin Costner, Mary McDonnell en Graham Greene

Opnieuw bekeken na lange tijd, en weinig of niets aan te merken en toe te voegen aan mijn eerdere commentaar. Dat ik niet de volle score geeft voor deze prachtfilm heeft te maken met de lengte, is me toch iets té lang.

Commentaar 2009:
Prima film van en met Kevin Costner.
Beklijvend verhaal dat maar al te waar is, en prachtig wordt vertolkt door de huidige ‘Native Americans’, die gestalte geven aan hun voorvaderen en dat met zeer veel respect doen, en zeer terecht overigens.
Voor Kevin Costner was dit zijn regiedebuut, en het was meteen raak, 7 Oscars won de film, waaronder voor Regie en Beste Film.
De locaties zijn wondermooi en vooral de scènes met de buffels zijn indrukwekkend, er zijn trouwens nog maar weinige kuddes te vinden die zo groot waren als in deze film, en het is dankzij Neil Young dat men ze heeft gevonden, de man heeft namelijk zelf zijn kuddes grazen op zijn ranch en dit alleen om de dieren te beschermen.
Ik kan deze film bijzonder aanraden, al vond ik eerlijk gezegd de Director’s Cut die ik nu heb gezien, een beetje té veel van het goede, 3 uur 45 minuten is wel een heel lange zit.
En wat Kevin Costner betreft, dit was zijn eerste regie, zoals ik al zei, maar ook zijn enige succesvolle, na deze film heeft Costner, zowel op gebied van regie als acteerwerk, nog weinig laten zien.

Dances With Wolves (Moviemeter)

Dances With Wolves (1)Dances With Wolves (5)Dances With Wolves (6)Dances With Wolves (9)Dances With Wolves (3)Dances With Wolves (14)Dances With Wolves (11)Dances With Wolves (7)Dances With Wolves (15)Dances With Wolves (13)Dances With Wolves (10)Dances With Wolves (12)Dances With Wolves (4)Dances With Wolves (2)

Reacties zijn gesloten.