Hooverphonic With Orchestra – Live At Koningin Elisabethzaal – April 28, 2012 *****

Geplaatst: 28 augustus 2019 in Muziekbeoordeling

Ondertussen even zeggen dat Noémie Wolfs geen deel meer uitmaakt van Hooverphonic.
Spijtig genoeg heeft ze zelf de band verlaten om een solo carrière te beginnen.
Wellicht heeft ze daar ondertussen al spijt van want dat blijkt niet goed te lukken.

2012

Toen Noémie Wolfs werd voorgesteld in ‘De Laatste Show’ als de nieuwe frontvrouw van Hooverphonic, was ze nog een schuchter meisje, dat even wel toen al toonde wat ze in haar mars had.
Van dat meisje is hier niets meer te zien, hier staat een dame, zelfverzekerd, overtuigend, en wat een stem !!
Het heeft Alex Callier meer dan een jaar gekost om een goede zangeres te vinden voor zijn groep, maar hij is wel degelijk beloond met zulk een talent.
21 songs van de groep hoor je hier, stuk voor stuk klasse.
En eigenlijk wou ik er niet één uit pikken om apart te bespreken, maar bij sommige nummers krijg je ofwel kippenvel, of wordt je zo emotioneel dat ik niet anders kan dan toch een paar nummers eruit te pikken.
’2Wicky’, wellicht een van de bekendste nummers en mijn favoriet, prachtig gebracht door Noémie (Geike, die dit ook altijd prachtig zong, wordt toch wel overklast hoor), het volgende nummer op deze DVD, ‘Anger Never Dies’ is zo prachtig dat het lijkt of het is de titelsong van een Bondfilm,misschien een tip, Alex voor een volgende Bondfilm :-).
Verder hoor je nog sublieme versies van o.a. ‘Jackie Cane’, ‘The World Is Mine’ en ‘Mad About You’.
En om af te ronden nog één nummer dat zoveel indruk op me maakte, ‘George’s Cafe’, ik dacht dat ik de rauwe, zwoele en sensuele stem van een Marianne Faithfull hoorde, wat een klasse is die Noémie Wolfs toch.
Hooverphonic is al jaren een van de beste groepen uit België en ook een van mijn favorieten, maar dat ze met een groot orkest zo’n indruk op me zouden maken, had ik helemaal niet verwacht.
Ik was echt omver geblazen van zulk een prachtig concert, topklasse van internationaal niveau is dit !!!
Ik krijg er nog de rillingen van als ik dit allemaal neerschrijf…..
Het concert is helemaal opgenomen in zwart-wit, en dat is een zeer goede keuze geweest, de schoonheid van Noémie Wolfs (want dat is ze ook, mooi) komt goed tot zijn recht, maar en vooral, de muziek haalt de bovenhand tegenover de beelden en dat is het belangrijkste !!
Dit is veruit het beste concert dat ik van een Belgische band ooit heb gezien, anderhalf uur prachtige muziek (had gerust dubbel zo lang mogen zijn), en dus een aanrader van formaat !!!

DIT MOET U GEZIEN EN VOORAL GEHOORD HEBBEN !!!!!

De kwaliteit van de DVD is uitstekend, zowel beelden (zwart-wit) als geluid (keuze tussen Stereo, Dolby 5.1 en DTS 5.1)

Hooverphonic (Wikipedia)

2012 10.Oktober 25 Hooverphonic - With Orchestra Live

mfr94zntij3pm97mhbf05jckur9

Reacties zijn gesloten.